Oslo Screen Festival: Program september-oktober

ParadoxOfPlenty

Oslo Screen Festival presenterer et nytt program på Oslo S med tre korte filmer som fokuserer på arkitektur og urbant landskap. Programmet vises på videoskjermen som befinner seg ved rulletrappen ved taxiholdeplassen inngang nord.

Program 17 min loop

Sun City (2013), av
Rob Carter

SunCity_WEB

Sun City fokuserer på den spanske feriebyen Benidorms solrike klima. Gjennom fotografisk rekonstruksjon og collager av bilder fra fortid og nåtid viser videoen at mennesket har tilbedt solen i tusener av år. Stop-motion animasjon beskriver veksten av bygningene som om de har utviklet seg som planter. Til slutt er denne levende byen forvandlet til noe langt mer verdifullt enn bare et turistmål: en maskin for å utnytte sola – den ultimate solenergistasjonen.
Rob Carter er billedkunstner og bor og arbeider i New York.

Vehicles (2009), av Tina Willgren

Vehicles

Vehicles er en video som foregår i en trafikkert gate. Kunstneren leker med bevegelsen til passerende biler som blir forvandlet til absurde, uidentifiserte, fremmede gjenstander. Tina Willgren er billedkunstner og bor og arbeider i Stockholm.

Paradox of Plenty (2011), av Brit Bunkley

ParadoxOfPlenty

Filmen starter med en studie av strukturer i futuristiske byggverk. Hver av disse strukturene er speilet langs en enkelt akse, en liten justering som får stor betydning; Byggverkene blir forvandlet til formene av en fantastisk fremtidsvisjon.
Brit Bunkley er billedkunstner og bor og arbeider i New Zealand.

Oslo Screen Festival er en internasjonal festival for videokunst som startet i 2008 og som finner sted i Oslo annenhvert år. Neste festival er i Mars 2014. Oslo Screen Festival er støttet av Norsk kulturråd og Oslo kommune.