Oslo Screen Festival: Program august-september

Oslo Screen Festival har gleden å presentere to korte filmer av kunstneren Momoko Seto på Oslo S. Programmet vises på videoskjermen som befinner seg ved rulletrappen ved taxiholdeplassen inngang nord.

17 min loop

Planet A (2008) og Planet Z (2011) er to animasjonsfilmer av blandet sjanger der hverdagslige elementer er forvandlet til et poetisk univers, hvor spørsmål om forørkning og økologiske katastrofer utforskes.

Om Planet Z sier Momoko Seto: “I tried to create a gigantic world from the tiny elements, and a rapidly changing world from the slow and imperceptible to the naked eye phenomena. The chosen “actors” are small sprouting radishes, slime moulds (tiny mobile mushrooms which live everywhere), or fruit and vegetable moulds; that is to say the actors are common natural elements that exist around us, but we do not necessarily pay attention.

Planet A viser en surrealistisk verden hvor saltkrystaller dominerer: “This film shows a worrisome, strange yet playful world composed only of salt crystal formations. The crystals’ physical beauty and their corrosive features create a curious antinomy which reminds us of a living, invading and dangerous creature”.

Momoko Seto er født i 1980 i Tokyo, Japan. Etter å ha studert ved Lycée Français of Tokyo gikk hun på Fine Arts College of Marseilles og Le Fresnoy National Studio of Contemporary Arts i Frankrike. Hun begynte å lage korte fiksjons- og dokumentarfilmer for CNRS (National Centre of Scientific Research). Filmene hennes har blitt vist på en rekke internasjonale filmfestivaler og utstillinger, og har mottatt internasjonale priser, blant annet Best International Video på Oslo Screen Festival 2010.

Oslo Screen Festival er en internasjonal festival for videokunst som startet i 2008 og som finner sted i Oslo annenhvert år. Målet med festivalen er å etablere en plattform for videokunst i Norge. Oslo Screen Festival er støttet av Norsk kulturråd og Oslo kommune.