Oslo Screen Festival: Program juni

MaxHattler

Oslo Screen Festival har fra og med 12. juni gleden å presentere to korte filmer av kunstneren Max Hattler på Oslo S. Programmet vises på videoskjermen som befinner seg ved rulletrappen ved taxiholdeplassen inngang nord.

Filmene 1923 aka Heaven (2010) og 1925 aka Hell (2010) er to korte psykedeliske animasjoner inspirert av arbeidet til den franske maleren Augustin Lesage (1876-1954). Max Hattler er en tysk kunstner som er mest kjent for sine kaleidoskopiske, politiske kortfilmer “Collision” (2005), “Spin” (2010) og den abstrakte stop motion videoen “Shift” (2012).

Hattler studerte ved Goldsmiths College og Royal College of Art i London. Hans filmer har vært vist på utstillinger og festivaler over hele verden. Max Hattler bor i London hvor han underviser i animasjon ved Goldsmiths College, og arbeider med en doktorgrad i billedkunst ved University of East London.

www.maxhattler.com

Oslo Screen Festival er en internasjonal festival for videokunst som startet i 2008 og som finner sted i Oslo annenhvert år. Målet med festivalen er å etablere en plattform for videokunst i Norge. Oslo Screen Festival er støttet av Norsk kulturråd og Oslo kommune.